SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMI HK.

18.05.2017 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısında Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Bünyesindeki SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI'na 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından İtibaren 50 Öğrenci Alınmasına Karar Verilmiştir. Geniş iş imkanlarına sahip olan bu programın Oğuzeli Meslek Yüksekokuluna kazandırılmasında emeği geçen başta Yrd.Doç.Dr. Murat KARAHAN olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

Sosyal Güvenlik Programı Nedir?

Bölümden mezun olan öğrenciler Sosyal Güvenlik Meslek Elamanı unvanını almaktadır. Yeni bir bölüm olması ve tüm dünyada sosyal güvenliğin öneminin artması sebebiyle mezunlar istihdamda herhangi bir sorunla karşılaşmadan özel ve kamu sektöründe kolayca istihdam şansı bulmaktadırlar. DGS sınavlarına girerek, başta Sosyal Hizmet bölümüne olmak üzere İşletme ve İktisat ile ilgili tüm lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.

Sosyal Güvenlik Mezunları Ne İş Yapar, Nerede Çalışır?

Tüm dünyada sosyal güvenliğin öneminin artması sebebiyle mezunlar, istihdamda herhangi bir sorunla karşılaşmadan özel ve kamu sektöründe kolayca istihdam şansı bulmaktadırlar. Sosyal Güvenlik sektörünün küresel bir doğaya sahip olmaları, Türkiye, Avrupa ve başka yerlerde kariyer imkanları sunmaktadır. Mezunlar, kişisel ilgi alanları ve tercihlerine göre İş Sağlığı ve Güvenliği, Pazarlama ve Yönetim gibi pek çok alanda çalışabilirler. Mezunlar, Kamu sektörünün yanında Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), büyük ölçekli şirketler ve çok uluslu firmaların sosyal güvenlik departmanında istihdam olanağı bulabilirler. Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde ilgili lisans programlarına başvurarak lisans eğitimine devam edebilirler.