Genel Bilgiler

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Gaziantep ili Oğuzeli ilçesinde, 24.12.2002 tarihinde Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu kararı ile kurulmuştur. Meslek Yüksekokulunun 5 bölüm ve buna bağlı olarak I. Öğretimde (gündüz) 10 programda eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

► Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak 24.12.2002 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu Kararı ile kurulmuş olan Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 2009 yılına kadar Bilgisayar Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi, Yönetim ve Organizasyon Bölümleri açılmıştır. 2009 yılında Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, 2010 yılında ise Ulaştırma Hizmetleri Bölümü kurulmuştur.

► Bilgisayar Teknolojisi Bölümünde Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Bölümünde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Yönetim ve Organizasyon Bölümünde İşletme Yönetimi, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümünde Özel Güvenlik ve Koruma Programı faaliyet göstermiştir.

► 2010 yılında yapılan çalışmalar neticesinde Yönetim ve Organizasyon Bölümü bünyesinde Lojistik Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı açılmıştır. Ulaştırma Hizmetleri Bölümünde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programları açılmış ancak henüz öğrenci alınmamıştır.

► 2011 yılında Ulaştırma Hizmetleri bölümünde Posta Hizmetleri Programı açılmış ancak henüz öğrenci alınmamıştır. 2011’de Hukuk Bölümü bünyesinde Adalet Programı, 2012 yılında Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Programı faaliyete geçirilmiştir.

► 2017 yılında Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde Sosyal Güvenlik Programına öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. 12.04.2018 tarihinde Hukuk Bölümü bünyesinde Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programına öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.

► 2018 yılı Mart ayında Yükseköğretim Kurulu Kararı ile; İşletme Yönetimi (İ.Ö), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İ.Ö) ve Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö) programları Özel Güvenlik ve Koruma (İ.Ö) programı 2018 yılı Kasım ayında kapatılarak program sayısı 14’e düşmüştür.

► Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile 2019 yılı Ocak ayında ise; Adalet (İ.Ö), Lojistik (İ.Ö) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (İ.Ö) ve İş Sağlığı ve Güvenliği (İ.Ö) programları kapatılmış olup aktif İkinci Öğretim programı kalmamıştır.

► Meslek Yüksekokulumuzda 2020 yılı sonu itibariyle 1460 öğrenci eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

GİMER Danışman Hocanıza Ulaşın