ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRİLİĞİ DEVAM EDİYOR: EYÜP LOJİSTİK OĞUZELİ MYO LOLİSTİK ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencilerine Öğr. Gör. Ayşe Nur Mercan koordinatörlüğünde Uluslararası Ticaret ve Lojistik sektörünün durumu ve bu sektördeki iş imkânları konulu konferans düzenlendi

Konferansa konuşmacı olarak Eyup Lojistik İş Geliştirme Müdürü Yusuf Kazcı ile Dr. Funda Mermertaş katıldı.

Yusuf Kazcı Lojistik programı öğrencileri ile sektör deneyimlerini paylaşarak tavsiyelerde bulundu. Yusuf Kazcı, Lojistik sektörünün mezunlar için çok sayıda iş fırsatı barındırdığını, uluslararası ticaret ve lojistik firmalarının bu alanda yetişmiş ve yetiştirilmek üzere elemanlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Öğrencilere bu alanda eğitimlerini tamamladıktan sonra uluslararası ticaret ve lojistik firmalarında çalışarak kendilerini geliştirmeleri hakkında tavsiyelerde bulunan Yusuf Kazcı, lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler ile yeşil lojistik hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Dr. Funda Mermertaş ise lojistik alanında eğitim almanın önemine değinerek gençlerin bu alanda edineceği bilgi ve deneyimlerle başarılı kariyerlere yürüyeceklerini ifade etti. Uluslararası ticaret ve lojistiğin sadece bir meslek seçimi olmadığını belirten Dr. Mermertaş, küreselleşen dünyada etkili bir şekilde var olmanın da anahtarı olduğunu vurguladı.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrencileri tarafından büyük bir ilgi ile dinlenen konferans sonunda Öğr. Gör. Ayşe Nur Mercan, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyerlerini şekillendirmede ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu belirtti.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet ŞAHİN düzenlenen bu konferanslar sayesinde öğrencilerin, hem sektördeki güncel gelişmeleri öğrenme fırsatı bulduğunu hem de bu alandaki hedeflerine ulaşma konusunda motivasyonlarının arttırılmasında katkı sağlayacağını belirtti.

 

 

GİMER Danışman Hocanıza Ulaşın